• DOLAR

    Alış:32.4915 Satış:32.5095
  • EURO

    Alış:34.5977 Satış:34.7826
  • ÇEYREK

    Alış:4047.4 Satış:4113.0
23 Temmuz 2020, Perşembe 12:07 | A+ | A-

Büyükşehir'den Tarsus'ta Dere Islah Çalışması

Mersin Büyükşehir Belediyesi, sorumluluk alanındaki birçok noktada bakım ve onarım çalışmalarını sürdürürken, bir taraftan da dere ıslah ve temizlik faaliyetleri yürütüyor.

Büyükşehir'den Tarsus'ta Dere Islah Çalışması

Mersin Büyükşehir Belediyesi, sorumluluk alanındaki birçok noktada bakım ve onarım çalışmalarını sürdürürken, bir taraftan da dere ıslah ve temizlik faaliyetleri yürütüyor. Tarsus’un kent merkezinden geçen ve çevresinde yerleşim yerleri bulunan Kaleburcu Deresi, Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından temizleniyor.

Yağmur sularının taşıdığı balçık ve çeşitli nedenlerle taşınan evsel çöplerin oluşturduğu yığınlar nedeniyle bazı noktalarında tıkanmalar oluşan derenin içerisine indirilen iş makinaları, tüm birikintileri kaldırıyor.

Suyun normal akışının sağlandığı çalışmalar kapsamında diğer ekipler ise dere kenarında bulunan yabani otları kesiyor. Büyük iş makinalarının kullanıldığı çalışmalarda zaman zaman da daha küçük ebatlı makinalar kullanılıyor.

Balçık tamamen temizleniyor

Özellikle kış aylarında veya yağışlı havalarda debisi artan dere içerisinde oluşan balçığı tamamen temizleyen Büyükşehir ekipleri, derenin kente giriş noktası olan Şehitler Tepesi Mahallesi’nden başlayarak, Ergenekon ve Gaziler Mahalleleri bölümlerini temizledi.

Ekipler, yaz ayları boyunca derenin kalan bölümlerinde de ıslah ve temizlik faaliyeti gerçekleştirecek. Dar olan bölgelerde iş makinalarının vinçlerle dere yatağına indirildiği çalışmalarda, poşetten şişeye, evsel atıklardan inşaat malzemelerine kadar pek çok atığın çıktığı görüldü.

Habere Ait Resimler

yukarı çık