• DOLAR

    Alış:32.3544 Satış:32.3642
  • EURO

    Alış:34.9353 Satış:34.9893
  • ÇEYREK

    Alış:3764.7 Satış:3825.7
13 Haziran 2020, Cumartesi 12:06 | A+ | A-

Büyükşehir’den Kemeraltı esnafına koruyucu ekipman desteği

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin kalbi niteliğindeki tarihi Kemeraltı çarşısında bulunan gıda işletmelerinin çalışanlarına virüsle mücadele önlemleri kapsamında siperlik dağıttı.

Büyükşehir’den Kemeraltı esnafına koruyucu ekipman desteği

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin kalbi niteliğindeki tarihi Kemeraltı çarşısında bulunan gıda işletmelerinin çalışanlarına virüsle mücadele önlemleri kapsamında siperlik dağıttı. Kentin en yoğun bölgeleri arasındaki Kemeraltı’nda alınan koruyucu tedbirler, esnafı memnun etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs salgınına karşı önlemler almaya, normalleşme sürecinde de devam ediyor. Çalışmalar kapsamında İzmir’in gözde alışveriş merkezi Kemeraltı’ndaki gıda işletmelerine Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği işbirliğiyle koruyucu ekipmanlar arasında yer alan siperlik dağıtıldı. Gün içerisinde binlerce insanın dolaştığı çarşı esnafına yönelik uygulama memnuniyetle karşılandı. Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, çarşıdaki esnafın koruyucu ekipmana ihtiyaç duyduğunu, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in bu hassasiyetinin ise kendileri için çok önemli olduğunu belirtti. Aynı zamanda Kemeraltı için bu tür küçük dokunuşların değerli olduğunun altını da çizen Semih Girgin, düğün ve nişan gibi özel etkinliklerin yeniden başladığını belirterek “Düğünler yeniden başladığı için biz bayram telaşı içerisindeydik. Her bayram telaşının küçük bir armağanı olur. Bu da esnaf için bayram armağanı oldu” dedi.

“Esnafta siperlik önemli”
Esnafın maske kullandığına ancak siperlik takmadığına da dikkat çeken Semih Girgin, “Ekipmanlar, esnaf açısından çok önemli. Çok üzülerek söylüyorum dağıttığımız yerlerde bir tane siperlik yoktu. Burada insanların biraz daha bilinçli olması lazım. Bu nedenle eğitimin ne kadar önemli olduğunu söylemek mümkün” dedi.

Zabıta personeli tarafından dağıtımı yapılan siperliklerden alan çarşı esnafı da memnuniyetini dile getirdi. Okan Atıcı, “Bu dönem koruyucu ekipmanlar oldukça önemli. Uygulama çok güzel. Bu siperliklerin tüm esnafta olması gerekiyor. Koruyucu ürünler burada çok kullanılmıyor” diye konuştu.

Sezai Bayram da, çarşının genellikle kalabalık olduğunu, hastalığın bitmesi için önlemlerin üst düzeyde tutulması gerektiğini belirterek, daha önce sadece maske kullandığını artık siperlik de kullanacağını söyledi. Deniz Özyedican da, günün her saati yoğun olan Kemeraltı’nda önlemin şart olduğuna dikkat çekti. Özyedican, “Büyükşehir, bizim sağlığımız için siperlik dağıtıyor. Teşekkür ediyorum. Biz de önlemlerimizi daha sıkı tutacağız. Çünkü burada çalışırken endişe yaşıyoruz” dedi.

Habere Ait Resimler

yukarı çık