• DOLAR

    Alış:32.3675 Satış:32.3786
  • EURO

    Alış:34.9062 Satış:35.0153
  • ÇEYREK

    Alış:3762.8 Satış:3825.0
14 Ağustos 2020, Cuma 15:37 | A+ | A-

Büyükşehir bürokratları iş güvenliği konusunda bilgilendirildi

Adana Büyükşehir Belediyesi’nde daire başkanları ve birim müdürlerine, İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda Beldetaş A.Ş uzmanları tarafından bilgi verildi.

Büyükşehir bürokratları iş güvenliği konusunda bilgilendirildi

Adana Büyükşehir Belediyesi’nde daire başkanları ve birim müdürlerine, İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda Beldetaş A.Ş uzmanları tarafından bilgi verildi.

Türkiye’de bünyesinde Kocaeli ile birlikte ortak sağlık güvenlik birimi (OSGB) veren iki belediyeden birisi olan Adana Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki Beldetaş A.Ş. faaliyetlerini daha geniş alana yaymak için çalışmalarını sürdürüyor. İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda çalışmaları belediyenin daire başkanları, iştiraklerin yöneticileri ve birim müdürlerine yönelik bilgilendirme toplantısında, yetkililere yükümlülükleri anlatıldı.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Beldetaş A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kamuran Karaca, “Adana Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden Beldetaş Belde Sağlık San. ve Tic. A.Ş. bünyesinde 2015 yılında açılan ve o tarihten bu yana faaliyet gösteren, Türkiye’de Kocaeli Belediyesi’nden sonra kamu tarafından açılan 2. OSGB’ özelliğine sahibiz.Beldetaş Ortak Sağlık Güvenlik Birimi hizmet verdiği Adana Büyükşehir Belediyesine ait İş Yerlerinin İş Sağlığı ve Güvenliği açısından yasalara ve yönetmeliklere göre tamamlaması gereken dosya ve hizmetleri yerine getirilmesi, eksikliklerin giderilmesi, vermiş olduğu hizmetlerde daha hızlı aksiyon alıp etkin çalışma ortaya koyulabilmesi için bu tür bilgilendirme toplantılarını yapıyor. İş Sağlığı ve Güvenliği alanında uzman kadrolarımızla 10 bin kişiye hizmet veriyoruz” dedi.

YÜKÜMLÜLÜKLER BİLİNMELİ

Yönetim Kurulu Üyesi ve İş Güvenliği Uzmanı Mehmet Gökpınar, İşyeri Hekimi Aykut Karzan ve İş Güvenliği Uzmanı Enver Şimşek, çalışma yöntemlerini ve iş yeri yöneticilerinin sorumlulukları konusunda bilgi verdi.

Gökpınar, iş güvenliği uzmanlarının görevinin uygulamada yön gösterici ve uyarıcı bir role sahip olduğunu, yasal kuralları iş yeri yetkililerinin uygulamakla yükümlü olduğunu ifade etti.

Toplantı uzmanların slayt sunumunun ardından soru cevap bölümüyle sona erdi.

Habere Ait Resimler

yukarı çık