• DOLAR

    Alış:32.3239 Satış:32.3313
  • EURO

    Alış:35.063 Satış:35.0803
  • ÇEYREK

    Alış:3723.0 Satış:3781.5
21 Eylül 2020, Pazartesi 10:26 | A+ | A-

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YENİGÜN MAHALLESİ'NDE KREŞ AÇTI

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Muratpaşa İlçesi Yenigün Mahallesi’nde hayata geçirdiği kreş ve gündüz bakım evi 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı’nda eğitim faaliyetlerine başladı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YENİGÜN MAHALLESİ'NDE KREŞ AÇTI

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Muratpaşa İlçesi Yenigün Mahallesi’nde hayata geçirdiği kreş ve gündüz bakım evi 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı’nda eğitim faaliyetlerine başladı. Eğitim yılının ilk gününde Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer, kreş ve gündüz bakım evini ziyaret ederek, öğrencilere başarı dileklerini iletti. Tuncer, Başkan Muhittin Böcek’in okulun ilk günü için söz verdiği meyve tabaklarını da öğrencilere ikram etti.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın Yenigün Mahallesi’nde hayata geçirdiği kreş ve gündüz bakım evi pandemi önlemleri alınarak kapılarını minik öğrencilerine açtı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer, 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı’nın ilk gününde hizmete giren Yenigün Kreş ve Gündüz Bakım Evi’nde incelemelerde bulundu. Tuncer, minik öğrencileri ilk ders gününde yalnız bırakmayarak onlarla birlikte oyunlar oynadı. Genel Sekreter Tuncer, Başkan Muhittin Böcek’in okulun ilk günü için söz verdiği elma ve muzdan oluşan meyve tabaklarını da miniklere ikram etti.
BAŞARILI BİR YIL DİLEDİ
2020-2021 eğitim öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulunan Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer, “Eğitim öğretim yılının ilk gününde büyük çoğunluğu belediyemiz çalışanlarının çocuklarından oluşan Antalya Büyükşehir Belediyesi Yenigün Kreşimizi ziyarete geldik. Yenigün Kreşimizde çocuklarımızın gözlerindeki pırıltıdan gördüğümüz kadarıyla okullarını çok özlemişler. Her şey onların sağlıklı bir eğitim öğretim yılına kavuşmaları için” dedi.
PANDEMİ ÖNLEMLERİNİMİZİ ALDIK
Pandemi önlemlerinin sıkı şekilde alındığını ifade eden Genel Sekreter Cansel Tuncer, “Bizler burada 144 öğrenci hedeflemiştik ancak şu anda pandemi koşulları sebebiyle kapasitemizi 44 öğrenciyle düşürdük. 76 öğrenciye kadar alım yapacağız. Kreş binasındaki mobilya ve tefrişatın Antalya Büyükşehir Belediyesi atölyelerinde yapılmış olmasından ayrıca memnuniyet duyuyorum. Eğer pandemi olmasaydı Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak bu sene 5 bin öğrenciye hizmet verecek 36 kreş açmayı hedeflemiştik. Ancak pandemi koşullarında şu anda sadece sözleşmesini yaptığımız 7 kreşimizi faaliyete geçirmeyi hedefliyoruz. Bu bizim ikinci kreşimiz. Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıklamalarını takip ederek 2 hafta içinde diğer 5 kreşimizin de faaliyete geçmesini sağlayacağız. Pandemi sona erip normale dönüldüğünde tüm kreşlerimizde 5 bin öğrenci hedefini gerçekleştirecek şekilde faaliyete geçireceğiz” diye konuştu.
GÜVENLE EMANET EDİYORUZ
3.5 yaşındaki çocuklarının ilk okul deneyimini kızları dersteyken kreşin bahçesinde bekleyerek geçiren Sibel Atabay, kreş hizmetinden çok memnun olduğunu ifade etti. Atabay, “Belediyemizin bizlere bu imkanı sunmasından dolayı çok mutluyuz. Kızımızı, güvenle emanet ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımıza öncelikle çok teşekkür ediyoruz ayrıca acil şifalar diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Habere Ait Resimler

yukarı çık