• DOLAR

    Alış:32.3186 Satış:32.4177
  • EURO

    Alış:34.9446 Satış:35.1194
  • ÇEYREK

    Alış:3757.2 Satış:3829.6
03 Eylül 2020, Perşembe 13:30 | A+ | A-

BÜYÜKŞEHİR ANNELERİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDİYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kadın dostu Başkent olmak için çalışmalarına devam ediyor.

BÜYÜKŞEHİR ANNELERİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDİYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kadın dostu Başkent olmak için çalışmalarına devam ediyor. Yapılan anketler sonucu Başkentli annelerin taleplerini yerine getiren Büyükşehir Belediyesi, Başkan Yavaş’ın talimatıyla ilk olarak Kızılay, Keçiören, Sincan ve Batıkent Metro istasyonlarına kurulan “Bebek Bakım ve Emzirme Odaları” nın sayısını artırarak, Mogan Gölü, Göksu Parkı, Gençlik Parkı ve Mavi Göl’de de açtı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkentlilerin talep ve isteklerini dikkate alarak insan odaklı çalışmalarını sürdürüyor.

Başkentli kadınlarla yapılan anketler sonucunda en çok talep edilen “Bebek Bakım ve Emzirme Odaları” iseAnkaralılardan tam not aldı. Bebeklerinin altını değiştirmek ya da emzirmek için yer bulmakta zorlanan annelere büyük kolaylık sağlayan uygulamaya gelen yoğun talep üzerine Büyükşehir Belediyesi, odaların sayıları artırmaya başladı.

BEBEK BAKIM ODALARININ SAYILARI ARTTI

Başkan Yavaş’ın talimatıyla ilk olarak Kızılay, Keçiören, Sincan ve Batıkent Metro istasyonlarına kurulan “Bebek Bakım ve Emzirme Odaları” yoğun talep üzerine Mogan Gölü, Göksu Parkı, Gençlik Parkı ve Mavi Göl’de açıldı.

“KADINLARIMIZ EN ÇOK BEBEK BAKIM ODASI TALEP ETTİ”

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kadın ve Aile Şube Müdürü Özlem Süreyya Karaman açılan yeni bebek bakım ve emzirme odaları hakkında şu bilgileri paylaştı:

“25 Kasım’da metro altlarında açmış olduğumuz dört bebek odasına ilaveten park ve bahçelerimizde de bugünden itibaren Mogan Gölü, Göksu Parkı, Gençlik Parkı ve Mavi Göl’de Bebek Bakım Odası’nı faaliyete geçirmiş oluyoruz. Daha önce yapılan anketler doğrultusunda Ankaralı kadınlar Mansur Başkanımızdan en çok bebek ve emzirme odası istemişlerdi. Biz de bu sayede kadınlarımızın taleplerini yerine getirmiş bulunuyoruz. Emziren başkentli kadınlarımıza hayırlı uğurlu olsun.’’

Uygulamayı beğendiğini dilegetiren anne Rahime Gündoğar,“Dışarıda çocukların bakımı ve emzirmesi çok zor oluyordu. Bebek Bakım Odalarının açılması bizim için çok iyi oldu. Sunulan bu hizmetten dolayı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a teşekkür ediyoruz” dedi.

Habere Ait Resimler

yukarı çık