• DOLAR

    Alış:32.3234 Satış:32.3287
  • EURO

    Alış:35.0267 Satış:35.0476
  • ÇEYREK

    Alış:3696.4 Satış:3754.4
01 Temmuz 2020, Çarşamba 10:07 | A+ | A-

BURSA HAVUZLUPARK’IN İÇLER ACISI HALİ

Bursa’nın önemli değerlerinden 1940 yılında Bursalıların kullanımına açılan Çekirge Mahallesi’nde ki tarihi Havuzlupark uzun yıllardır atıl vaziyette ve kaderine terk edilmiş durumda.

BURSA HAVUZLUPARK’IN İÇLER ACISI HALİ

Bursa’nın önemli değerlerinden 1940 yılında Bursalıların kullanımına açılan Çekirge Mahallesi’nde ki tarihi Havuzlupark uzun yıllardır atıl vaziyette ve kaderine terk edilmiş durumda. Bursa sakinlerinin anılarıyla yüklü Havuzlupark herkesin elini kolunu sallayarak girebildiği, hırsızların, alkol ve uyuşturucu bağımlıların kullandığı metruk bir merkeze dönüşmüş bir halde. Mahalle sakinlerinin şikayetleri üzerine CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Havuzlupark’ta ki talanı yerinde inceledi.

Yetki kargaşası nedeniyle kentin güzide bir dinlenme merkezinin metruk hale dönüştüğüne dikkat çeken Aydın, kapıları bile kitlenmeden terkedilen parkın,viraneden ibaret hale geldiğini üzülerek gözlemlediğini söyledi. Havuzlupark’ın içler acısı halini TBMM gündemine de getiren Aydın şunları söyledi:

“BURSA’YA GERİ KAZANDIRILMASI GEREKİYOR”

“Üzülerek gördük ki Bursa’nın en önemli değerlerinden olan Havuzlupark bugün talan alanı haline gelmiş. Havuzun içerisinde otlar çıkmış, milyonlarca liralık tesiste her yer talan edilmiş. Burası eskiden cennet gibi bir yerken şimdi çöplüğe, uyuşturucu ve alkol bağımlılarının merkezi haline dönüşmüş. Burada yetki kimdeyse 2 tane güvenlik bile koyamamış. Maalesef yetkili kurumlar burayı korumadığı gibi yok oluşuna da seyirci kalıyor. Bu rezalete ‘dur’ demek zorundayız. Sorumlu ya da sorumlular kim ise elbette bunu Bursa sakinlerine anlatmak durumunda. İlgili kurumları sorumluluğa çağırıyor, Havuzlupark’taki bu talana dur demelerini ve tesisleri bir an önce Bursa’ya geri kazandırmaları gerekiyor.”

Habere Ait Resimler

yukarı çık