• DOLAR

    Alış:32.5039 Satış:32.5085
  • EURO

    Alış:34.8108 Satış:34.8477
  • ÇEYREK

    Alış:4034.6 Satış:4098.0
10 Eylül 2020, Perşembe 11:10 | A+ | A-

Başkan Zeydan Karalar halka verdiği sözleri bir bir yerine getiriyor

Büyükşehir, Yüreğir ve Sarıçam'ın atık su problemini çözülüyor Başkan Zeydan Karalar halka verdiği sözleri bir bir yerine getiriyor Buruk Mahallesi Kanalizasyon Şebekesi projesinde sona gelindi Buruk Mahallesi başta olmak üzere Yüreğir ve Sarıçam ilçelerinde birçok mahallenin altyapı….

Başkan Zeydan Karalar halka verdiği sözleri bir bir yerine getiriyor

BAŞKAN ZEYDAN KARALAR, BURUK TOKİ SAKİNLERİNE VERDİĞİ SÖZÜ TUTUYOR

Daha önce konuyla ilgili Buruk TOKİ sakinleriyle görüşen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, vatandaşlara bu önemli ve gerekli projenin bir an önce hayata geçirileceğini söylemiş ve konuya yönelik ASKİ’ye talimat vermişti. Başkan Zeydan Karalar’ın Adana’da susuz ve arıtmasız bir yer kalmaması hedefini gerçekleştirmek için çalışmalarını sürdüren ASKİ, Yüreğir ve Sarıçam ilçeleri için hazırlanan bu projeyi sorunsuz tamamlamak için yoğun mesai harcıyor.

SARIÇAM’DAKİ MAHALLELER FOSEPTİK ÇUKURLARINDAN KURTULUYOR

Mevcut hattın yoğunluğundan kaynaklı olan problemlere son vermek amacıyla yaklaşık 14 kilometre uzunluğunda ana kolektör hattı ile yaklaşık 19 kilometrelik Buruk Mahallesi kanalizasyon hattının döşemesi gerçekleştiriliyor. Projeyle birlikte hem mevcut kanalizasyon hatlarının rahatlatılması hem de kanalizasyon sistemi bulunmayan mahallelere yeni hat inşa edilmesi hedefleniyor.

Çalışma kapsamında İstiklal ve Cumhuriyet mahallelerine kanalizasyon hattı döşenerek bu mahalleler foseptik çukurlarından kurtarılacak ve Buruk TOKİ Evleri kanalizasyon hattı ve bağlantılarına kavuşacak. Sarıçam’ın merkez mahallelerindeki atık suları toplayan ve Kozan Yolu'ndan geçerek Yüreğir kolektörüne bağlanan hat rahatlatılarak tüm Yüreğir ilçesinin yükü hafifletilmiş olacak. Ayrıca Sarıçam ilçesine bağlı Çınarlı, Çarkıpare, Akkuyu, Boynuyoğun ve Gültepe mahallelerinin atık suları kanalizasyon şebekesi vasıtasıyla Yüreğir Atık Su Arıtma Tesisi’ne ulaştırılacak.

19 KİLOMETRELİK KANALİZASYON HATTININ 14 KİLOMETRESİ TAMAMLANDI

Buruk Mahallesi için projelendirilen 19 kilometre uzunluğundaki şebeke hattının 14 kilometrelik kısmını döşeyen ekipler, kalan 5 kilometre hattın inşaatına başladı. Nüfus artışı ve kentleşme hızı göz önünde bulundurularak hayata geçirilen projeyi en kısa sürede tamamlayacak olan ASKİ, çok geniş bir alanın altyapı sorununun tarihe karışmasını ve vatandaşların rahat bir nefes almasını sağlamış olacak.

Habere Ait Resimler

yukarı çık