• DOLAR

    Alış:32.3375 Satış:32.4279
  • EURO

    Alış:34.8342 Satış:35.6
  • ÇEYREK

    Alış:3760.6 Satış:3831.7
19 Temmuz 2020, Pazar 1:07 | A+ | A-

Başkan Yüce : En büyük zenginliğimiz farklılıklarımızdır

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, MARKA’dan destek almaya kazanan ve hazırlık çalışmaları başlatılan Sakarya Kent Etiği Bildirgesi Projesi için kamu kurum temsilcileriyle düzenlenen video konferansa katıldı.

Başkan Yüce : En büyük zenginliğimiz farklılıklarımızdır

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, MARKA’dan destek almaya kazanan ve hazırlık çalışmaları başlatılan Sakarya Kent Etiği Bildirgesi Projesi için kamu kurum temsilcileriyle düzenlenen video konferansa katıldı. Şehre aidiyet duygusunu güçlendirmek ve beraber yaşama kültürünü ön plana çıkarmak gibi bir misyonu ‘Kent Etiği Bildirgesi’ ile ortaya koyacaklarını dile getiren Başkan Ekrem Yüce, değerli katkı ve görüşleri dolayısıyla kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticilerine teşekkür etti.

Birlikte yaşama kültürü
Başkan Ekrem Yüce, “Şehrimizde ortak yaşama kültürüne katkı sağlamak ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla başlattığımız Sakarya Kent Etiği Bildirgesi için paydaşlarımızla bir araya gelmeye devam ediyoruz. İlk çalıştayımızı akademisyenler ve STK temsilcilerimizle gerçekleştirdik ve kavramsal çerçevemizi belirledik. Daha sonra özel sektör temsilcilerimizin değerli görüşlerini aldık. Bugün de kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile bir aradaydık. Şehrimiz ortak paydasında buluşmak, iş birliğini devamlı kılmak, şehre dair aidiyet duygusunu güçlendirmek ve en önemlisi de birlikte yaşama kültürünü ön plana çıkarmak amacı ve düşüncesindeyiz. Değerli katkılarınız için teşekkür ediyorum” dedi.

Özel çalışma
Başkan Ekrem Yüce, “Şehrimizin tüm dinamikleri ile istişare ve değerlendirmelerimizle Kent Etiği Bildirgesini oluşturacağız. Ortak yaşam ve kentli kültürünü geliştirmek, ortak değer yargılarımızı belirlemek ve farklılıklarımıza rağmen zengin kültürümüzü gün ışığına çıkarmak istiyoruz. İnşallah toplumsal değerlerimiz, zenginliklerimiz, şehir aidiyetimiz ve ortak çalışma kültürümüz ile çok özel bir çalışmayı tamamlayacağız. Kısa süre içerisinde de yerel yönetim temsilcilerimizle bir araya geleceğiz. Hepinize şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Geniş katılım
Toplantı katılımcıları arasında Genel Sekreter Mustafa Ak, Sakarya Kent Konseyi Başkanı Sinan Çileli, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, AFAD İl Müdürü Hüseyin Kaşkaş, Sağlık İl Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Süleyman Acar, Ticaret İl Müdürü Emre Atmaca, İl Göç İdaresi Müdürü Hülya Korkut, Sakarya Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Çelik, İŞKUR İl Müdürü Tekin Kaya, KOSGEB İl Müdürü Onur Kurtçu, SUBÜ Rektörü adına Mehmet Alper Cantimer, İl Sivil Topluma İlişkiler Müdürü Ömer Faruk Köseoğlu, Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Veysel Çıplak yer aldı.

Habere Ait Resimler

yukarı çık