• DOLAR

    Alış:32.3585 Satış:32.3762
  • EURO

    Alış:34.9247 Satış:35.0141
  • ÇEYREK

    Alış:3764.2 Satış:3826.5
15 Kasım 2020, Pazar 10:35 | A+ | A-

​Başkan Soyer’den çadırdaki depremzedelere ziyaret

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin depremzedelerin ihtiyaçlarını en hızlı ve kolay şekilde karşılamak için Bayraklı'da Özel Tınaztepe Galen Hastanesi'nin otoparkında oluşturduğu çadır alanını ziyaret etti.

​Başkan Soyer’den çadırdaki depremzedelere ziyaret

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin depremzedelerin ihtiyaçlarını en hızlı ve kolay şekilde karşılamak için Bayraklı'da Özel Tınaztepe Galen Hastanesi'nin otoparkında oluşturduğu çadır alanını ziyaret etti. Depremzedeler, depremin ilk gününden bu yana kendilerini yalnız bırakmayan Başkan Soyer'e teşekkür etti. Başkan Soyer ise depremzede yurttaşları çadırdan çıkarıp kalıcı konutlara yerleştirmek için çalıştıklarını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi geçici olarak enkaz bölgeleri yakınındaki parklarda dağınık halde bulunan çadırlarda kalan yurttaşlara daha iyi hizmet vermek için Bayraklı Özel Tınaztepe Galen Hastanesi otoparkında yeni çadır alanı oluşturdu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, depremzedelerin çamaşırhane, duş, tuvalet, yemek, sosyal market, giyim gibi ihtiyaçlarına daha rahat ulaşmasını sağlayacak şekilde düzenlenençadır alanını ziyaret ederek yurttaşların ihtiyaçlarını sordu, sorunlarını dinledi. Çocuklar için şişme oyun parkının kurulduğu, çadır önlerinde çocuklar için oyun alanı ve bahçelerin de oluşturulduğu çadır alanında Başkan Soyer'i gören depremzedeler, depremin hemen ardından çok iyi bir şekilde organize olanİzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teşekkür etti.

İyi ki varsınız
Türkiye'nin bir çok bölgesinden yardım için gelen ekiplerin İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetlerine çok şaşırdığını ve bunu kendisine ifade ettiğini belirtençadır alanında kalan depremzede Fehime Gümüş, "Kastamonu AFAD'dan gelen ekipler buradaki organizasyonu görünce şoka girdiler. 'Biz böyle bir dayanışma, hizmet görmedik' dediler. Çadır alanımızda park bile var. İzmirliler gerçekten birbirine yetiyor. İyi ki varsınız. Allah size uzun ömürler versin. Bir daha umarım böyle kötü bir olayla karşılaşmayız" diye konuştu.

Amacımız yurttaşlarımızı çadırdan kurtarmak
Kurdukları bu yeni çadır alanının depremzede yurttaşların ihtiyaçlarını anında karşılayacak şekilde düzenlendiğini belirterek, "90 çadırın bulunduğu bu alanda 200 ailemiz yaşıyor. Depremin hemen ardından 259 çadır kurmuştuk. Şimdi bu organizasyonumükemmel hale getiren arkadaşlarımla iftihar ediyorum. Çadır alanına girdiğiniz anda çamaşırhane, duş, tuvalet,gezici kütüphane, yemek alanı, çocuk oyun alanları,psiko- sosyal destek birimi, sosyal market, giysi çadırı olmak üzere tüm hizmetler burada kalan ailelerimiz için sunulmuş durumda. Afet sonrası hizmette gerçekten ders olarak gösterilecek bir uygulama örneği. Ama amacımız bu alanları geçici olarak kullanmak ve bir an önce yurttaşlarımızı çadırdan kurtarıp kalıcı konutlara çıkartmak" dedi. Çadır alanında bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi Hemşehri İletişim Merkezi (HİM) çalışanlarıyla da görüşen Başkan Soyer, görevlilere yurttaşların başlarını sokacak bir yuvaya kavuşması için yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi vererek taleplerini almalarının talimatını verdi.

Çocuklarla da ilgilenen Başkan Soyer, ilkokulda okuyan Ilgın Ergun'un depremzede kardeşleri için gönderdiği ve üzerinde "Seninle çok sevdiğim oyuncağımı paylaşmak istiyorum. Umarım bu oyuncağı seversin. Seni çok seviyorum" yazan oyuncağı görünce duygu dolu anlar yaşadı. Soyer, Türkiye'nin dört bir yanından gelen yardımların toplandığı Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nda yer alan buz pisti salonunda görev yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanları ile gönüllüleri de ziyaret ederek desteklerinden ve özverili çalışmalarından ötürü teşekkür etti.

Habere Ait Resimler

yukarı çık