• DOLAR

    Alış:32.3294 Satış:32.3327
  • EURO

    Alış:35.0356 Satış:35.0641
  • ÇEYREK

    Alış:3701.9 Satış:3759.9
08 Eylül 2020, Salı 9:35 | A+ | A-

Başkan Soyer gazeteci Erbil Tuşalp'ın cenaze törenine katıldı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, geçen Cumartesi hayatını kaybeden gazeteci yazar Erbil Tuşalp'ın cenaze törenine katıldı.

Başkan Soyer gazeteci Erbil Tuşalp'ın cenaze törenine katıldı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, geçen Cumartesi hayatını kaybeden gazeteci yazar Erbil Tuşalp'ın cenaze törenine katıldı. Başkan Tunç Soyer, Erbil Tuşalp'ın, gazetecilik yaparken teslim olmadığını, özgürlüğünden taviz vermediğini söyledi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Erbil Tuşalp için Doğançay Mezarlığı'nda düzenlenen cenaze törene katıldı. Salgın önlemleri gereğince sınırlı sayıda katılımcının alındığı törende eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, Erbil Tuşalp’ın sevenleri ve yakınları da yerlerini aldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise törene çelenk gönderdi.
Salgın önlemleri nedeniyle mezarlıkta kılınan cenaze namazının ardından gazeteci Tuşalp, sevenlerinin duaları ve gözyaşları arasında toprağa verildi. Tabutu omuzlayanların arasında bulunan Başkan Soyer, Erbil Tuşalp’ın eşi Ayşegül Aktürk’e başsağlığı diledi.
“En kıymetli insanlardan biriydi”
Törenin ardından gazetecilerin duygularını sorduğu Başkan Soyer, şunları söyledi: “Türkiye’de özgür basının belki en büyük sınavlarından biri 12 Eylül döneminde yaşandı. Erbil ağabey, o döneminde hakikaten en güçlü kalemlerinden biri oldu. Araştırmacı gazetecilik denilen şeyin üstatlarından biriydi. En kıymetli insanlarından biriydi. Asla teslim olmadı. Asla özgürlüğünden, düşüncelerinden taviz vermedi, vazgeçmedi. Bu anlamda her zaman anısını yaşatacağız. Saygı ile anmaya devam edeceğiz.
Gazeteci yazar Erbil Tuşalp, KOAH hastalığı nedeniyle bir süredir tedavi gördüğü hastanede geçen Cumartesi hayatını kaybetmişti.

Habere Ait Resimler

yukarı çık