• DOLAR

    Alış:32.3368 Satış:32.489
  • EURO

    Alış:34.9484 Satış:35.1409
  • ÇEYREK

    Alış:3760.5 Satış:3838.9
16 Temmuz 2020, Perşembe 5:07 | A+ | A-

AKSU'NUN KÖTÜ KOKU SORUNU TARİHE KARIŞACAK

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü’nün Aksu ve Kundu’nun yıllardır süren kanalizasyon sorununu ortadan kaldırmak için başlattığı çalışmalarda sona geldi.

AKSU'NUN KÖTÜ KOKU SORUNU TARİHE KARIŞACAK

ASAT kanalizasyon çalışmalarında sona geldi

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü’nün Aksu ve Kundu’nun yıllardır süren kanalizasyon sorununu ortadan kaldırmak için başlattığı çalışmalarda sona geldi. 16,9 km’lik toplam şebeke hattının 15.8 km’si tamamlandı. Çalışma bittiğinde ilçenin kanalizasyon sorunu ortadan kalkacak. Yıllardır köfteciler bölgesi olarak bilinen alandaki kötü koku sorunu son bulacak.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in, geçen yıl Eylül ayında Aksu ilçesine yaptığı ziyarette muhtarlardan gelen talepler üzerine çalışma başlatılması talimatını verdiği Aksu ve Kundu bölgesinde kolektör ve kanalizasyon şebeke hattı inşaatı sürüyor. 23 Ekim 2019 tarihinde başlayan çalışmalarda projenin fiziki ilerlemesi yüzde 93’lere ulaştı.
16.9 KM KANALİZASYON HATTI
Proje kapsamında Antalya-Alanya karayolu kuzeyindeki yerleşim bölgeleri için toplayıcı nitelikte 3.5 km kanalizasyon hattı, Aksu Macun Mahallesi’nde 5.8 km kanalizasyon şebeke hattı ve 270 parsel bağlantısı, Barbaros Mahallesi’nde 4.8 km kanalizasyon şebeke hattı ve 220 adet parsel bağlantısı yapılıyor. Çalkaya Mahallesi’nde 2.4 km kanalizasyon şebeke hattı ve 110 parsel bağlantısı ile Kundu bölgesinde 400 metre kolektör hattı imalatı da gerçekleştiriliyor.
KANALİZASYON SORUNU ÇÖZÜLECEK
Çalışmalar kapsamında bugüne kadar Çalkaya ve Macun mahallelerinde 3 bin 358 metre kolektör hattı ile Çalkaya, Barbaros ve Macun mahallelerinde 12 bin 443 metre şebeke hattı tamamlandı. Hızla ilerleyen proje kapsamında Macun Mahallesi İsmail Ogan Caddesi’nde şebeke hattı ve parsel hattı çalışmaları sürüyor. ASAT tarafından Aksu’da devam eden çalışmalar tamamlandığında ilçenin yıllardır süren kanalizasyon sorunu tamamen çözülecek. İlçenin sulama kanallarına verilen foseptik bağlantıları başta olmak üzere özellikle de köfteciler bölgesinin bağlantıları nedeniyle oluşan kötü koku sorunu tarihe karışacak.

Habere Ait Resimler

yukarı çık