• DOLAR

    Alış:32.3242 Satış:32.331
  • EURO

    Alış:35.0276 Satış:35.056
  • ÇEYREK

    Alış:3697.7 Satış:3756.0
10 Ağustos 2020, Pazartesi 14:50 | A+ | A-

Büyükşehir DESKİ'den Çivril'e yeni su kaynakları

İçme suyu kaynaklarının debisinin azalmasına karşı önlemlerini artıran Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ, Çivril İlçesi'nde açtığı 2 adet sondaj ile 45 litre/sn debiye sahip yeni içme suyu kaynağı sağladı.

Büyükşehir DESKİ'den Çivril'e yeni su kaynakları

İçme suyu kaynaklarının debisinin azalmasına karşı önlemlerini artıran Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ, Çivril İlçesi’nde açtığı 2 adet sondaj ile 45 litre/sn debiye sahip yeni içme suyu kaynağı sağladı. Kaynaklar ile 20 bin kişilik içme suyu ihtiyacı karşılanacak.Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, vatandaşların daha sağlıklı ve yeterli içme suyu ihtiyacını sağlamak için il genelinde başlatmış olduğu sondaj çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda, Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğü İçme Suyu ve Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı Çivril Merkez’de bir süre önce başlattığı içme suyu alt yapı çalışmasını tamamladı. Proje ile Büyükşehir DESKİ bölgedeki 2 adet yedek içme suyu sondaj kuyusunu devreye aldı. Çalışma ile 45 litre/saniye debili yeni içme suyu kaynağı sağlanırken, 2 adet dalgıç pompa ile 3.500 metre iletim hattı döşendi. İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmeliğe göre içme suyunun analizlerinin yapılmasının ardından, iletim hatlarına bağlantıları yapılacak kaynak ile 20 bin kişilik içme suyu ihtiyacı karşılanacak.

“Susuz bir yaşam düşünülemez”

Son yıllarda kuraklıktan kaynaklı su debilerinde azalma yaşandığını kaydeden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir DESKİ olarak bu konuda her türlü adımları attıklarını, bugüne kadar 200 dolayında sondaj kuyusu açtıklarını söyledi. Susuz bir yaşamın düşünülemeyeceğini vurgulayan Başkan Zolan, şöyle konuştu: "Vatandaşlarımıza sağlıklı ve nitelikli içme suyu ulaştırmak için gece gündüz çalışıyoruz. Daha temiz su tüketimi ve su israfının önlenmesi adına şehrimizin alt yapısının büyük bir bölümünü yeniledik ve çalışmalarımız bu yönde devam ediyor. Söz konusu yatırımlarımızla bir zamanlar yüzde 60 olan kayıp kaçak su oranının önüne geçtik. Çok şükür bugün Türkiye'nin en temiz içme suyunu kullanıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah'ım daha güzel hizmetlerin altına imza atmayı nasip etsin."

Habere Ait Resimler

yukarı çık