• DOLAR

    Alış:32.3526 Satış:32.358
  • EURO

    Alış:35.1163 Satış:35.1472
  • ÇEYREK

    Alış:3731.5 Satış:3790.5
04 Eylül 2020, Cuma 15:45 | A+ | A-

Aşure kazanları sağlıkçılar için kaynadı

Bursa'da her yıl Muharrem ayında binlerce kişiyi aşure geleneği ile buluşturan Bursa Büyükşehir Belediyesi, bu yılki organizasyonlara Mudanya Devlet Hastanesi'ndeki sağlık çalışanları ile başladı.

Aşure kazanları sağlıkçılar için kaynadı


BURSA – Bursa’da her yıl Muharrem ayında binlerce kişiyi aşure geleneği ile buluşturan Bursa Büyükşehir Belediyesi, bu yılki organizasyonlara Mudanya Devlet Hastanesi’ndeki sağlık çalışanları ile başladı.
Bursa’da fiziki yatırımların yanı sıra 7’den 70’e tüm halkı kucaklayan sosyal projelerle de birlik ve beraberliğin en güzel örneklerini sergileyen Büyükşehir Belediyesi, her Muharrem Ayı’nda düzenlenen aşure dağıtım geleneğine sağlık çalışanları ile başladı. Korona virüsle mücadelede ön saflarda özveriyle mücadele veren Mudanya Devlet Hastanesi’ndeki sağlık çalışanlarına Büyükşehir Belediyesi tarafından aşure ikram edildi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yanı sıra İl Sağlık Müdürü Dr. Halim Ömer Kaşıkçı ve AK Parti Mudanya İlçe Başkanı İnci Söğütlü’nün de katıldığı etkinlikte doktordan hasta bakıcıya kadar tüm sağlık çalışanlarına aynı zamanda moral verildi.
Sağlıkçılara teşekkürBursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, her yıl Muharrem ayında kentin farklı noktalarında binlerce kişiye aşure ikram ettiklerini ancak bu yıl pandemi yüzünden yoğunluğa sebep olmamak için sağlık çalışanlarına yönelik bir etkinlik gerçekleştirdiklerini söyledi. Bursa genelinde yaklaşık 20 bin sağlık çalışanına aşure ikramı yapıldığını dile getiren Başkan Aktaş, “Pandemi sürecinde tüm sağlık çalışanlarımız olağanüstü bir gayret gösterdiler. Ailelerinden, eşlerinden, çocuklarından ayrı kalarak büyük fedakarlık gösterdiler. Tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz aşure farklı meyve ve sebzelerin karışımıyla oluşan özel bir lezzet. Bursa’mız da farklı kültürlerin bir araya geldiği bir şehir. Bu lezzeti sağlık çalışanlarımıza tattırmak istedik” dedi.

Haber Videosu


Habere Ait Resimler

yukarı çık