• DOLAR

    Alış:32.3382 Satış:32.3425
  • EURO

    Alış:35.0997 Satış:35.1083
  • ÇEYREK

    Alış:3624.4 Satış:3681.4
14 Temmuz 2020, Salı 4:07 | A+ | A-

BAŞKAN MUHİTTİN BÖCEK 15 TEMMUZ MESAJI

15 Temmuz 2016’da gerçekleşen darbe girişimi, milli iradenin bir kez daha tecelli ettiği, Türk Milletinin ülkesine, devletine, Cumhuriyetine ve Demokrasisine sahip çıktığı gündür.

BAŞKAN MUHİTTİN BÖCEK 15 TEMMUZ MESAJI

15 Temmuz 2016’da gerçekleşen darbe girişimi, milli iradenin bir kez daha tecelli ettiği, Türk Milletinin ülkesine, devletine, Cumhuriyetine ve Demokrasisine sahip çıktığı gündür.

15 Temmuz’un 4. yıldönümünde, kahramanca direnerek demokrasi yolunda canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.
Cumhuriyetimize ve demokrasimize karşı gerçekleştirilen 15 Temmuz hain darbe girişimi,
örnek bir mücadele sergileyen Türk Milleti’nin azmi, kararlılığı ve demokrasiye olan inancı sayesinde sonuçsuz kalmıştır. 15 Temmuz’da şehit olma pahasına sokaklarda direnip, tanklara karşı durarak bir demokrasi zaferine imza atan vatandaşlarımız tüm dünyaya hâkimiyetin kayıtsız şartsız millete ait olduğu gerçeğini bir kez daha göstermiştir.
Sevgili Antalyalılar,
15 Temmuz darbe girişiminin 4. Yıl dönümünde Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle düzenlenecek etkinliklerle şehitlerimizi bir kez daha anacak, Cumhuriyete ve demokrasiye olan inancımızı, bağlılığımızı bir kez daha dile getireceğiz. 15 Temmuz’a dair yapacağımız en önemli işlerden bir tanesi ise çocuklarımıza ve gençlerimize demokratik ve laik düzeni öğretmek ve Cumhuriyetten hiçbir koşul altında vazgeçilmeyeceğini anlatmak olmalıdır.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır”. 15 Temmuz’da da Türk Milleti kendine ve Ata’sına yakışır bir davranış sergileyerek bu sözün gereğini yerine getirmiştir.
Yüce Türk Milleti olarak dün olduğu gibi bugün de, yarın da Cumhuriyetimize ve demokrasimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Birlik ve beraberliğimizin daim olması dileğiyle demokrasi şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyor, sağlıklı günler temenni ediyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutlarım.
Muhittin BÖCEK
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı

Habere Ait Resimler

yukarı çık