• DOLAR

    Alış:32.3368 Satış:32.489
  • EURO

    Alış:34.9484 Satış:35.1409
  • ÇEYREK

    Alış:3760.5 Satış:3838.9
16 Ekim 2020, Cuma 10:05 | A+ | A-

'ÜRETEN KADINLAR KAZANAN YARINLAR' PROJESİ BÜYÜYOR

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2019 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklenen ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) koordinasyonunda yürütülen; Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin uygulayıcısı olduğu “Üreten Kadınlar, Kazanan Yarınlar” Projesi kapsamında çalışmalar sürüyor.

'ÜRETEN KADINLAR KAZANAN YARINLAR' PROJESİ BÜYÜYOR

BAKA heyeti faaliyete geçecek tesislerde inceleme yaptı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2019 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklenen ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) koordinasyonunda yürütülen; Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin uygulayıcısı olduğu “Üreten Kadınlar, Kazanan Yarınlar” Projesi kapsamında çalışmalar sürüyor. Proje kapsamında Korkuteli ve Kepez’de 2 adet üretim tesisi kurulacak. Projenin somut katkılar sunması hedefleniyor.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in yerelden kalkınma hedefiyle hem kooperatifçiliği hem de kadınların üretimini desteklemek amacıyla hayata geçirdiği 'BAKA destekli Üreten Kadınlar Kazanan Yarınlar' projesikapsamında çalışmalar sürüyor. BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler ve Ajans uzmanları proje kapsamında faaliyete geçirilmesi planlanan Korkuteli ilçesindeki Kuru Gıda Üretim Tesisi ile Kepez ilçesindeki Merkez Gıda Üretim Tesisi’nde incelemelerde bulundu.
KURU GIDA ÜRETİM TESİSİ KURULACAK
BAKA Heyeti Korkuteli İlçesi İmrahor Mahallesi’nde yer alan 2 bin 310 metrekarelik bir alanda bulunan tek katlı eski okul binasını gezdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen Proje Koordinatörü Güliz Yaman ve S.S. Korkuteli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (KORKOOP) Başkanı Dudu Kocabaş proje kapsamında “Kuru Gıda Üretim Tesisi” olarak faaliyete geçirilmesi planlanan alanla ilgili bilgi verdi.
ESKİ AŞEVİ ÜRETİM TESİSİ OLACAK
Korkuteli’deki saha ziyaretinin ardından “Merkez Gıda Üretim Tesisi” olarak faaliyete geçirilmesi planlanan Kepez’deki Antalya Toptancı Hal içerisinde yer alan Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait eski aşevi binası da ziyaret edildi. Ziyarette Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Ar-Ge ve Yapılandırma Şube Müdür Vekili Ayten Bilgen ve Proje Koordinatörü Güliz Yaman BAKA heyetine çalışmalar hakkında bilgi verdi.
40 KADINA İSTİHDAM SAĞLANACAK
“Üreten Kadınlar Kazanan Yarınlar” Projesi kapsamında Korkuteli’de ve Kepez’de tarhana, pekmez, salça, reçel, erişte gibi bölgeye özgü doğal gıda ürünleri üretilmek üzere iki adet imalathane; bir adet çocuk bakımevi ve fide-fidan yetiştirilmek üzere bir adet sera kurulması planlanıyor. Toplumun dezavantajlı kesimlerinin yaşam standartlarının yükseltilmesine destek olmayı amaçlayan proje kapsamında Antalya’daki 40 işsiz kadına mesleki ve teknik eğitim verilecek ve bu tesislerde istihdam olanağı sağlanacak.
50 AİLEYE TEKNİK EĞİTİM
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından tespit edilecek sosyal yardım alan 50 aileye; fide, fidan, ilaç, gübre gibi ayni yardımlar teknik eğitimlerle beraber verilecek. Bu vatandaşlar tarafından üretilen tarımsal ürünler, proje kapsamında Korkuteli’de ve Kepez’de kurulacak olan gıda üretim tesislerinde hammadde olarak kullanılacak. Projenin Antalya’nın sosyal kalkınmasına somut katkılar sunması hedefleniyor.

Habere Ait Resimler

yukarı çık