• DOLAR

    Alış:32.3298 Satış:32.337
  • EURO

    Alış:35.0944 Satış:35.1352
  • ÇEYREK

    Alış:3736.9 Satış:3796.1
02 Kasım 2020, Pazartesi 11:57 | A+ | A-

Zeydan Karalar, 'İzmir'de siyaset yok, yaraları sarma, acıları paylaşma var.'

İzmir İl Koordinasyon Merkezi’nde gerçekleştirilen ve görev bölümü yapılan toplantının ardından çöken binaların bulunduğu noktalarda Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, inceleme yaptı.

Zeydan Karalar, 'İzmir'de siyaset yok, yaraları sarma, acıları paylaşma var.'

SEFERBER OLDUK

İzmir İl Koordinasyon Merkezi’nde gerçekleştirilen ve görev bölümü yapılan toplantının ardından çöken binaların bulunduğu noktalarda inceleme yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Deprem ülkesi olduğumuz bilinirken bazı binaların zayıf yapılmış olması çok üzüntü verici. Adana Büyükşehir Belediyesi olarak, diğer belediyelerle birlikte seferber olduk. Hem ihtiyaçların giderilmesi adına, hem de arama-kurtarma çalışmalarına katılan ekiplerimizi desteklemek için İzmir’deyiz. Böyle felaket anlarında ulusumuz, siyasi parti ayrımı gözetmeksizin kenetleniyor. Cumhuriyet Halk Partili belediyeler de gerçekten bu işte çok tecrübeliler.Nerede ne adım atacaklarını biliyorlar. Olayı haber alır almaz arama-kurtarma ekibi gönderdik. Enkazdan insanların sağ çıkarılması, çok dikkatli çalışılması gereken ve uzmanlık isteyen bir iş” dedi.

İZMİR’E DESTEK

İzmir’e 3 adet büyük jeneratör, ısıtıcı, mobil tuvalet, bin adet battaniye, gıda kolisi, çadır ve hijyen kiti göndereceklerini, malzemelerden bir kısmının yola çıkarıldığını belirten Başkan Zeydan Karalar, tek dileklerinin can kaybının artmaması olduğunu ifade etti.

İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in deneyimli bir belediye başkanı olduğunu ve depremin ilk anından itibaren doğru müdahaleler yaptığını kaydeden Başkan Zeydan Karalar, yapı aflarının olumsuz sonuçlarına da değindi.

Başkan Zeydan Karalar, depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı, yaralılara da acil şifa diledi.

Habere Ait Resimler

yukarı çık