• DOLAR

    Alış:32.3186 Satış:32.4177
  • EURO

    Alış:34.9446 Satış:35.1194
  • ÇEYREK

    Alış:3757.2 Satış:3829.6
14 Eylül 2020, Pazartesi 10:15 | A+ | A-

Gölden çıkarılan atık ve çöpler sergilendi

Büyükşehir dalgıçları gölden tabanca, manken bacağı, lastik, ağ ve başka bir çok atık ve çöp çıkardı Gölden çıkarılan atık ve çöpler sergilendi Başkan Zeydan Karalar, "Herkes evinin önünü temizlerse Adana temiz kalır.

Gölden çıkarılan atık ve çöpler sergilendi
Büyükşehir dalgıçları gölden tabanca, manken bacağı, lastik, ağ ve başka bir çok atık ve çöp çıkardı Gölden çıkarılan atık ve çöpler sergilendi Başkan Zeydan Karalar, “Herkes evinin önünü temizlerse Adana temiz kalır.” Başkan Zeydan Karalar, 15 Eylül Dünya temizlik Günü çerçevesinde toplumsal farkındalık oluşturmak için mıntıka temizliği yaptı, öğrencilerle birlikte yerden çöp topladı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı Denizcilik Şube Müdürlüğü’nce 15 Eylül Dünya Temizlik Günü çerçevesinde, Yaşar Kemal Yürüyüş Parkurunda toplumsal farkındalık etkinlikleri gerçekleştirildi.

Büyükşehir Denizcilik Şube Müdürlüğü dalgıçlarınca Seyhan Baraj Gölü’nde yapılan dip temizliğinde yüzeye çıkarılan ilginç materyaller, Yaşar Kemal Yürüyüş Parkuru Gençlik Köprüsü yanında kurulan stantlarda sergilendi.

Manken bacağından yağ filtresine, ağ atıklarından araç lastiklerine, tabancadan, içki şişelerine kadar geniş bir yelpazedeçıkarılan atık ve çöpler, temizlik açısından toplumsal farkındalık yaratması açısından stantlarda vatandaşın izlenimine sunuldu.

15 Eylül Dünya Temizlik Günü etkinliklerine katılan Başkan Zeydan Karalar, Büyükşehir çalışanları, öğrenciler ve TEMA üyeleriyle birlikte kendi elleriyle mıntıka temizliği yaptı, yerden çöp topladı.

TEMİZ BİR ADANA İSTİYORUZ

Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı’nca nehirde verilen kano eğitimi sırasında açıklama yapan Başkan Zeydan Karalar, “15 Eylül Dünya Temizlik Günü öncesinde bütün arkadaşlarla birlikte teyakkuzdayız. Temiz bir Adana istiyoruz. Bunun için de sadece temizlik elemanların temizlik yapması yetmez. Herkes kendi kapısının önünü temizlerse bu konuda başarılı olabiliriz. Toplu olarak kullanılan, halka açık alanlarımız, caddelerimiz, sokaklarımız, nehirlerimiz, göllerimiz temiz tutulmalı. Şu anda nehir kenarındayız. Gölümüzün uzantısı Adana için büyük bir zenginlik. Su sporları için son derece elverişli olan güzel gölümüzü ve nehrimizi, bu açıdan değerlendirmek istiyoruz. Adana Büyükşehir Belediyesi olarak kano sporunda öğrencilere eğitim veriyoruz. Kanoyla başladık ve diğer su sporlarıyla eğitime devam edeceğiz. İlklerin kenti Adana’da ilkleri yapmaya devam edeceğiz. Suyumuzu, nehir ve göllerimizi en iyi şekilde değerlendirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Habere Ait Resimler

yukarı çık