• DOLAR

    Alış:32.3196 Satış:32.3348
  • EURO

    Alış:35.0143 Satış:35.0921
  • ÇEYREK

    Alış:3738.7 Satış:3798.7
27 Ağustos 2020, Perşembe 10:15 | A+ | A-

Adana Büyükşehir'den Kozan yangınında tam anlamıyla iş birliği

Büyükşehir, Kozan yangınında devletin diğer kurumlarıyla tam anlamıyla iş birliği yaptı Büyükşehir'den 18 araç, 33 personel Kozan yangının kontrol altına alınması için çalıştı Binlerce hayvan telef olmaktan kurtarıldı, suyu kesik olan bölgelere içme suyu desteği veriliyor Adana Büyükşehir….

Adana Büyükşehir'den Kozan yangınında tam anlamıyla iş birliği
Büyükşehir, Kozan yangınında devletin diğer kurumlarıyla tam anlamıyla iş birliği yaptı Büyükşehir’den 18 araç, 33 personel Kozan yangının kontrol altına alınması için çalıştı Binlerce hayvan telef olmaktan kurtarıldı, suyu kesik olan bölgelere içme suyu desteği veriliyor Adana Büyükşehir Belediyesi, Kozan ve çevresinde 3 noktadan çıkan ve poyrazın da etkisiyle yayılarak büyük hasara neden olan orman yangınının söndürülmesinde devletin diğer kurumlarıyla birlikte koordineli çalışarak bütün olanaklarını seferber etti.Yangın söndürme çalışmalarını devlet yetkilileriyle birlikte denetleyen ve vatandaşın sorunlarını anında tespit edebilmek için bölgede bulunan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, çeşitli ziyaretlerde bulundu.

GÖREVLİLER KAHRAMANCA ÇALIŞTI

Yangında evleri, ahırları, bahçeleri zarar gören bazı vatandaşları ziyaret eden Başkan Zeydan Karalar, “Kozan’da başlayan ve adeta içimizi kavuran yangının kontrol altına alınmasında emeği geçen, fedakarca çalışan bütün görevlilerimizi kutluyorum, kahramanca görev yapan kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Yangının yaralarını hep birlikte saracağız. Geçmiş olsun Adana’m” dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, yangın süresinde görev yapan devletin diğer kurumlarıyla iş birliği içinde çalıştı. Adana Büyükşehir Belediyesi; 14 tanker, 4 adet yangın söndürme arazözü ve 33 personelle görev yaptı. Ayrıca, Adana Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı 4 adet kepçe ve dozer de yangın söndürme ve kontrol altına alma çalışmalarında görev yaptı.

Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Nihat Sarraf, yangın kontrol altına alındıktan sonra evlerin ve samanlıkların, ahırların söndürülmesi işlemine devam ettiklerini açıkladı.

VATANDAŞA HALA SU TAŞINIYOR

Nihat Sarraf, “Başkanımız Zeydan Karalar’ın talimatları doğrultusunda yangının kontrol altına alınması süresince yoğun şekilde çalıştık. Tankerlerimizle hem ormanlık alanda çalışan yangın söndürme arazözlerine su taşıdık, hem de helikopterlerin su aldığı havuzları doldurduk. Samanlıklara, evlere, odunluklara ve ahırlara müdahalede bulunduk. Çok sayıda büyükbaş ve küçükbaş hayvanın telef olmasını önledik. Şu anda su ve elektriği kesik olan bölgeler var. Hala 12 tankerimiz orada. Tankerlerden 4’ünü dezenfekte ettik ve su ihtiyacı olan vatandaşlarımıza, muhtarlarla iş birliği yaparak içme suyu taşıyoruz. Hayvanlarımızın da su ihtiyacını karşılıyoruz. Ayrıca günde 200 kişiye yemek götürdük” dedi.

YARALI YABANİ HAYVANLAR TOPLANIYOR

Adana Büyükşehir BelediyesiTarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri yangın bölgesindeki yaralanan yabani hayvanları toplayıp tedavi altına alma çalışmalarını sürdürüyor.

VATANDAŞA DESTEK SÜRECEK

Adana Büyükşehir Belediyesi yangında zarar gören bölgelerde oturan vatandaşlara sıcak yemek, su,gıda kolisi, battaniye ve hayvanlar için yem desteğinde de bulunacak.

Habere Ait Resimler

yukarı çık